HondenSchool Langedijk
Spelenderwijs gehoorzaam

Hoopers

Dé nieuwe hondensport in Nederland. Hoopers is een hondensport met minimale belasting voor jou en je hond. Hoopers is een volwaardige sport, maar kan ook worden gebruikt om jonge honden voor te bereiden op behendigheid en het is tevens een prachtige sport voor honden die door ouderdom of blessures niet meer kunnen deelnemen aan behendigheid. Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep.

Hoopers bevordert de samenwerking en binding tussen jou en je hond. Het brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook moet nadenken. Zelf word je bewuster van je eigen lichaamstaal. Hoopers is ook goed te combineren met andere hondensporten.

Je hond loopt door hoopers en tunnels, om tonnen en langs gates. Een parcours wordt in een mooie vloeiende lijn afgelegd waarbij jij je hond zoveel mogelijk op afstand stuurt en zelf in een vak of op een stip blijft staan.

De Hoopers lessen zijn geschikt voor honden van alle leeftijden die over de basisvaardigheden beschikken. Voor deze lessen kun je strippenkaarten van 10 keer kopen.